İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Türkiye'ye baskı' çağrısı
İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt gruplara yönelik saldırıları durdurması için uluslararası topluma, 'Türkiye'ye baskı' çağrısında bulundu.
Yayınlanma :
08.01.2025 14:48
Güncelleme :
08.01.2025 14:48


Söz konusu çağrı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar’ın, sözde Rojava Özerk Yönetimi temsilcilerinden İlham Ahmed ile yaptığı telefon görüşmesinin hemen ardından geldi.
Tel Aviv merkezli Israel Hayom'un İsrailli yetkililere dayandırdığı haberinde Dışişleri Bakanı Saar’ın ile Ahmed arasında kapsamlı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyurulmuştu.
Bölgedeki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Ahmed, Saar'a, Suriye’deki silahlı gruplar tarafından Kürt vatandaşlara yönelik iddia edilen keyfi tutuklamalar ve diğer olaylar hakkında bilgi verdi.
Bakan Saar ise uluslararası meslektaşlarıyla yaptığı tüm diplomatik görüşmelerde Kürtler hakkındaki endişelerini dile getirdiğini belirtti.
TÜRKİYE İLE 'SAVAŞ' RİSKİ
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümeti tarafından kurulan ve Emekli Tuğgeneral Jacob Nagel'in başkanlık ettiği Nagel Komisyonu, bu hafta içnde yayınladığı raporda, "Türkiye'nin Osmanlı dönemi etkisini yeniden canlandırma hedeflerinin İsrail ile gerilimi artırabileceğini" öne sürerek, "Bu durumun bir çatışmaya dönüşebileceğini" savunmuştu.
Raporda, Suriye'deki grupların Türkiye ile iş birliği yapma riski olduğu ve bu durumun, 'İsrail'in güvenliği için yeni ve güçlü bir tehdit oluşturabileceği' ifade edildi.
“Suriye'den gelen tehdit, İran tehdidinden bile daha tehlikeli bir hale gelebilir,” ifadelerine yer verilen raporda, "Türkiye destekli güçlerin vekil savaşçı olarak hareket edebileceği ve bölgesel istikrarsızlığı körükleyebileceği" öne sürüldü.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: