"Gökay Gök'ün Çocukluk Anıları: Denizde Tutulan Levrek ve Cesaretlendirici Baba"

2006 - 2021 yılları Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü – Girişimci İş İnsanı Gökay Gök 2006-2021 yılları arasında Türk Kızılay’ı Ege ve Akdeniz bölge müdürlüğü yaptığını söyledi.

"Gökay Gök'ün Çocukluk Anıları: Denizde Tutulan Levrek ve Cesaretlendirici Baba"
24 Temmuz 2024 - 17:31
HABER / HÜSNE SALI 

2006 - 2021 yılları Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü – Girişimci İş İnsanı Gökay Gök 2006-2021 yılları arasında Türk Kızılay’ı Ege ve Akdeniz bölge müdürlüğü yaptığını söyledi. Ayrıca 189 hastanenin kan tedavi sistemini kurduklarını da dile getiren Gök, gerekli fiziki donanımları sağladıklarını ve daha çok kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Daha sonrasında Gök, erkeklerin 4, kadınların yılda 3 kez olmak üzere kan bağışı yapmalarının önemine de dikkat çekti.

Türkiye çapında tamamen gönüllülük esaslı bir ekip kurduklarını ve 3 merkezlerinin de Avrupa’nın en modernleri arasında ilk 10'a girdiğini de dile getiren Gök, bu işin kesinlikle para ile yapılacak bir iş olmadığını, her dinden ve her görüşten kişilerin görevli olması gerektiğini söyledi. “Doğru kişiler göreve gelirse toplum birleşir ve o zaman toplumun tüm bireyleri o kurumu sahiplenir ve destekler.” ifadelerine de yer veren Gök, bu dünyada hepimizin birer emanetçi olduğunu, birbirimize ihtiyacımız olduğunu da söyledi.

Milyonlarca insanın organ bağışı beklediğinin de altını çizerek henüz hayattayken çok kolay bir prosedür ile organ bağışçısı olabilmenin önemini vurguladı.




En Güzel Yılları Aydın’da Geçti
Gökay Gök, babasının banka müdürü olduğunu, annesinin ise ilkokul öğretmeni olduğunu söyledi. Isparta Doğumlu olduğunu dile getiren Gök, Babasının görevi sebebi ile Aydın’a yerleştiklerini ve en güzel yıllarının Aydın’da geçtiğini söyledi.

Daha sonrasında Gök, hayal kırıklığını şu şekilde dile getirdi:
“Ne oldu da bu yardımlaşan Güleryüz’ü toplum bencil bir topluma döndü? Bireyselleşme çok arttı. Biz olmak çok değerli, iletişime açık olmak önemli. Fakat toplumumuzun sorunu dinlenmemesi ve saygı gösterilmemesi toplumu bireyselleştirir ve bireysellik ile toplum bir araya gelmez.”

Gök, 7 yaşında Kuşadası’nda denize gittiğini, denizde boyu kadar levrek tutuğunu ve o levreği sürükleyerek eve götürdüğünü diyerek çocukluk zamanındaki en mutlu olduğu zamanı belirtti.

Babasının en belirgin özelliğinin cesaretlendirmek olduğunu söyleyen Gök, Sözlerine şunları da ekleyerek sonlandırdı:

“Çocuklarınızı cesaretlendirmeniz o kadar önemli ki. Çocuklarımızın sırtını ne kadar sıvazlıyorsak ve onlara yapabileceklerini ne kadar ifade ediyorsak aslında gelecekte ona benzer paralellikte birtakım yaşantılar sunuyoruz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum