Nuşin KAZAK

Nuşin KAZAK

nusinkazak56@gmail.com

MESLEK EĞİTİM OKULLARIN ÖNEMİ

05 Temmuz 2024 - 11:11

Merhaba sevgili okurlarım hepinizi sevgi saygıyla selamlıyorum öncelikle yazımda konu alacağım bu önemli konuyu birlikte değerlendirip ve bildiğim bilgileri sizin ile paylaşmak istedim.

“TEKNİK VE MESLEK EĞİTMLERİN” 
Çoğu kişi tarafından bilinmeyen ve bu okullar bir bireye neler katar, bir ülkeye ne katar diye kendimize sorgulamakta geç kaldık. 

Bilindiği gibi meslek eğitim okulları puanı düşük başarısız öğrencilerin gittiği bir okul diye bilinirdi. 

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil bu okulların özelikle meslek eğitimlerin teknik ve teorik yönde güçlü olduğunu bu öğrencilerin mezuniyet sonrası boşta kalmadan hem bir lise diploması hem de altın bileziği olduklarını ustalık usta öğretici belgesine sahip olup aile ve ülke ekonomisinin ciddi boyutta olumlu yöndedir almaktadır. 

Peki, bu okullar hangi süreçten geçer? 
Puanlama sistemiyle kayıt olduktan sonra teorik dersler ve mesleki branş dersleri seçilir haftanın 1 günü okul ve 4 gün seçilmiş olan mesleki dersler uygulamalı bir program ile öğrenci yetiştirmek için ustalar emek verir.

İşyeri bulunur öğrenci dosyalar tamamlanır giriş yapılır günlük SGK ve devlete bağlı bu belirli bir maaş ve işlerinin ek olarak belirlediği bir maaş toplu bir şekilde bu işletme tarafından öğrencinin hesabına aktarılır. 

Koordinatör öğretmen atanarak okul bu öğrencilerin hak, hukuk ve eğitimlerini takipte kalır. Eğitim sistemi iyi işleyen bir iş yeri ve okuldan büyük başarı beklenir. Bu durumda aslında bu sürecin başrolünde koordinatör öğretmenin rolü büyük. 

Uygulamalı sınav yapılır Önce kalfalık alınır sonra ustalık ve en usta öğretici link. 
Evet, iş birey hayata atılmaya hazırdır artık demem o ki çocuklarımız kolej yâda Anadolu liselerinde, okullarında okumak zorunda değil. 

Önemli olan doğru tercih doğru yatırım.

Evet, sevgili okurlarım meslek eğitimlerin değer ve önemin yayılması dileğiyle. 
Hoşçakalın...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum