Serhat KORKMAZ

Serhat KORKMAZ

serhat@eforyonetim.com

Apartman ve Sitelerde Gider Avans Payı Artışları

31 Ağustos 2023 - 13:08

Merhaba sevgili okurlarımız ;
Tekrar sizler ile birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Geçen haftaki yazımızda apartman ve sitelerde gider avans payı artışları ile ilgili yazım yayınlanmıştı sanırım çok detaya girmemiş olsam da olumlu dönüşler olduğu için genel yayın yönetmenim yazıya devam et dedi. bu neden ile öncelikle siz değerli okuyucularımıza ilginiz için teşekkür ederim.
Geçen yazımda belirttiğim gibi aidat artışlarını sınırlandıran bir kanun düzenlemesi bulunmamakla beraber içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar ile pek mümkün gözükmemekte lakin neredeyse her gün bu konu ile ilgili yalan haberler ile karşılaşmaktayız.
Medyanın doğru ve tarafsız haber çizgisinde hareket etmesinin önemini bir kez daha anlıyoruz. Çünkü bu aslı olmayan mantığa sığmayan haberler ile yöneticileri ve sakinleri gereksiz yere karşı karşıya getirmekteler. Sevgili okurlar Celal ŞENGÖR hocamızın çok güzel bir sözü var “Eğitimi özgürlüğe bırakmayacaksın, zorla yapacaksın. Çünkü senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor” diye okadar haklı ki gerçekten.
İlk okul seviyesi matematik ve orta okul seviyesi ekonomi bilgisine sahip her insan aidatların artışının sınırlandırmasının mümkün olmadığını anlaması bir yana  bu maliyet artışları ile üç ayda bir artmasına bile hak verecektir. Bu yazımdan lütfen aidatlar çok artsın görüşünde olduğumu düşünmeyin bu sektörde profesyonel olarak yaklaşık on yılını vermiş biri olarak işimizde ki önceliğimiz sakinlerin ve kat maliklerinin parasını korumak ve en tasarruflu şekilde hareket etmektir. Fakat bu sadece bizim ilke edinmemiz veya çabamızla olmamaktadır
Konumuza dönecek olursak siz inanmayın matematikten bihaber ekranlara çıkıp aidat artışı sınırlandırılacak diye ahkam kesenlere çok basit bir örnek ile yazımızı sonlandıralım. Diyelim ki aidat artışları %30 ile sınırlandırıldı ana giderlerin (asgari ücret, elektrik,su bakım onarım içinde bulunan parça ve işçilik ücretleri, malzeme temini gibi) bir yıl içinde %30 artmayacağının garantisini kim verebilir. Hadi devlet böyle bir sınırlandırmaya gitti KKM sistemindeki gibi sitelerin açığınımı kapatacak.
Slogan olması ümidiyle “BİLİNÇLİ SAKİNLER BİLİNÇLİ YÖNETİCİLER” diyerek sağlıklı mutlu günler diliyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum