Yunus KARAKAYA

Yunus KARAKAYA

Yiyin efendiler
haberci36@gmail.com

Torbalı'da bir garip seçim yarışı

25 Aralık 2023 - 10:20

Torbalı'da bir garip seçim yarışı

 

Yerel seçim tarihi yaklaştıkça partilerde adaylık yarışı devam ediyor. En ilginç seçim yarışının yaşandığı ilçelerden birisi de Torbalı. CHP’de birbirinden değerli isimler aday adaylık yarışına girdi, Mithat Tekin, Övünç Demir, Efe Yakkan, Mahmut Yıldız, Sıla İlgi Akkaş, Yıldırım Baytekin, Yıldız Sivrikaya ilk ulaştığım isimler. AK Parti’de ise eski başkan belediye başkanı Adnan Yaşar Görmez, Özgür Erman Çağlar, Selman Günaydın, Hasan Akbıyık, Abdulvahap Olgun, eski belediye başkan yardımcısı Yunus Değer gibi isimler aday adaylığında isimleri ön plana çıkıyor.
Peki burada ilginç olan konu ne diyeceksiniz hemen anlatayım.
CHP’de adaylık konusunda Övünç Demir’in ismi ön plana çıkıyor. Kulağıma gelen bilgilere göre Torbalı CHP İlçe başkanı Hakkı Polat’ın diğer aday adaylarını görmemezlikten gelerek genel merkezde Övünç Demir için çalışmalarını sürdürüyor.


Peki Övünç Demir kim?
CHP’den aday adayı olan Övünç Demir ile AK Parti’den aday adayı olan Özgür Erman Çağlar arasında bir akrabalık ilişkisi olduğunu biliyor musunuz? Demir’in ablasının, Çağlar ile olduğu için bir enişte, kayınbirader ilişkisi söz konusu.
Öte yandan Çağlar’ın ablası da AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın eşi.
Övünç Demir’in CHP’den, Özgür Erman Çağlar’ın ise AK Parti’den olası aday gösterilmesinde Torbalı’da bir enişte kayınbirader yarışı yaşanacak.
Ha bu arada iki partide aday belirlerken akraba ilişkilerine dikkat edeceğinin altını çizmek isterim.
Bundan dolayı AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya’nın Özgür Erman Çağlar’ın adaylığına sıcak bakmadığı geldi kulağıma.
Bu arada CHP’den aday adayları arasında yer alan Dr. Efe Yakkan, genç bir isim, atadan Torbalılı, yıpranmamış bir isim. Umarım CHP Genel Merkezi böyle bir değerlendirir


KOMPLO KURBANI MI?
AK Parti’de aday adayı olan Selman Günaydın’a bazı CHP’liler tarafından kurulan kumpasın kurban olduğunu biliyorsunuz. Seçim dönemine CHP’li Övünç Demir’in bu konuyu gündeme getirmesi toplumda ters tepti. CHP dostlarım Deniz Baykal’a kurulan kaset komplosunu unutmasın.


Kendisinin bir sünnet eğlencesine katıldığını ve orada çekilen bir görüntü ile siyasi komplo tezgahlandığını dile getiren Selman Günaydın, "Çok yalanlar söylendi, akla hayale gelmeyecek senaryolar kuruldu. Bir kere o görüntüler bir arkadaşımızın evladının sünnet düğünü öncesi, onun bir eğlencesiydi, öyle bir ortamda çekilmiş bir görüntü. Ben bir arkadaşımın sünnet eğlencesine katıldım, karşılaştığım bir emrivakinin neticesinde kurulan komplonun siyaseten bedelini ödedim. Ama bunun üzerinden yaptığın çirkin siyaseti görünce net olarak ifade ediyorum ki, keşke sen de onlar gibi dansöz oynatsaydın da dansöz gibi oynamasaydın. Yazık, insan siyasi hırsları uğruna bu kadar küçülmez, çok yazık" ifadesinde bulundu.


Bu arada AK Parti’den aday adayı olan eski Başkan Adnan Yaşar Görmez ’in hizmetlerini unutmamış halk. DEM’in de Torbalı’dan aday çıkaracağınız da düşünürsek Adnan Yaşar Görmez’i de sanırım AK Parti Genel Merkezi görmemezlikten gelmez

YORUMLAR

  • 0 Yorum