Ankara'da bir tuhaf maç: Şutsuz maçta iki takım da kazandı

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan Nazilli Belediyespor ve Ankaraspor arasındaki müsabaka, kamuoyunda büyük tartışma yarattı. Ankara'da oynanan maçta, iki takım gol atmak için hiçbir girişimde bulunmadı ancak, alınan sonuçla, ligin bitimine 1 hafta kala iki ekip de amacına ulaştı.

Ankara'da bir tuhaf maç: Şutsuz maçta iki takım da kazandı
29 Nisan 2024 - 10:08

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta play-off'a kalma mücadelesi veren Ankaraspor ve kümede kalmaya çalışan Nazilli Belediyespor arasındaki karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlandı. İki takım da amacına ulaşırken, maç boyunca iki takımın da hiç şut çekmemesi kamuoyunda "anlaşmalı maç" tartışmalarını beraberinde getirdi.

Eski adı Osmanlıspor olan ve onursal başkanı eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek olan Ankaraspor, 1. Lig'e yükselme play-off'larına katılabilmek için ligi ilk 6 sıra içerisinde bitirme mücadelesi veriyordu. Karşılaşma öncesinde 56 puanla 6. sırada bulunan Ankaraspor, ligin bitimine 1 hafta kala, en az 1 puan alması halinde bu hedefini garantilemiş olacaktı.

Nazilli Belediyespor karşısında alınan 0-0 beraberlikle, yedinci sıradaki Karacabey Belediyespor ile arasındaki farkı 6 puanda tutan Ankaraspor, ilk 6'yı garantiledi.  Nazilli Belediyespor ise, Ankaraspor ile oynayacağı maçtan önce 38 puanla küme düşme sınırının hemen üzerinde 15. sırada bulunuyordu. Aynı şekilde Nazilli'nin de en az 1 puanı hanesine yazdırması halinde, ligin son haftasında kümede kalmayı kesinleştirmiş olacaktı.

Nitekim Ankaraspor ile oynanan maçın 0-0 sona ermesiyle puanını 39 yapan Nazilli Belediyespor, kümede kaldı ve Zonguldak Kömürspor 35 puanla küme düşen ekip oldu.

İKİ TAKIM DA ŞUT ÇEKMEDİ
Ancak Ankaraspor-Nazilli Belediyespor karşılaşmasının istatistikleri, maç sonunda kamuoyunun gündemine oturdu. İki takım oyuncularının 90 dakikada hiçbir şut girişiminde bulunmaması, iki takımın da 1 puanla hedefine ulaşacak olması nedeniyle tartışmaların hedefi oldu.

 

 

Teknik direktörlüğünü eski Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan'ın yaptığı Ankaraspor, ligin son haftasında deplasmanda Altınordu ile karşılaşacak. Nazilli Belediyespor ise, haftayı BAY geçecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum