Konak’ta Genç İklim Liderleri göreve başladı
Konak Belediyesi’nin Sosyal İklim Derneğiyle birlikte yürüttüğü İklim İçin Gençlik Hareketi projesi kapsamında 25 genç liderlik eğitimi aldı. Genç Liderler Takımı iklim kriziyle mücadelede gençlerin sesini duyurmak, iklim odaklı taleplerini dile getirmek ve karar süreçlerinde gençlerin de sözünü söylemek için yola çıktı.
Yayınlanma :
17.03.2025 15:13
Güncelleme :
17.03.2025 15:13


Gençlerin iklim lideri olarak desteklenmesi çok değerli
Proje yürütücüleri arasında yer alan Konak Belediyesi’ni temsilen eğitimde bir konuşma yapan Araştırma ve Geliştirme Müdürü Bülent Köstem, belediyenin iklim alanında çeşitli projeler gerçekleştirdiğini belirterek, “İklim krizi hepimizi etkileyecek ama dezavantajlı ya da kırılgan kesimleri daha çok etkileyecek. Su krizlerinden, gıda krizlerinden, kitlesel göçlerden bahsediliyor. Amacımız iklim krizinden en çok etkilenecek kesimlerin bu konudaki fikirlerini duymak ve farkındalıklarını arttırmak. Bu proje kapsamında da gençlerin iklim lideri olarak desteklenmesi ve taleplerinin alınması çok değerli” dedi.
“Konak Belediyesi’nin işbirliği çalışmalarımızı güçlendiriyor”
Sosyal İklim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Tuğrulöz de yaptığı konuşmada “Sivil Katılım Projesi desteğiyle çok önemli ve heyecan verici bir süreci Konak’ta başlattık. Aramıza katılan genç liderlerimizle Konak’ta 1 yıl boyunca iklim kriziyle mücadele için sivil katılım süreçlerini güçlendirecek birçok faaliyet yürüteceğiz. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ekibinin desteği ve Konak Belediyesi’nin işbirliği çalışmalarımızı güçlendiriyor” ifadelerine yer verdi.
Gençler forumda buluşacak
Gençlerin kendilerini ifade etme ve karar alma süreçlerinde etkin olma şansı elde ettiği projenin ikinci adımında gençler, iklim odaklı taleplerini belirlemek için“Konak Genç İklim Forumu”nda bir araya gelecek.
Sivil Katılım Projesi Nedir?
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından uygulanan Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi (Sivil Katılım Projesi), Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Projenin ana faydalanıcısı Türkiye Belediyeler Birliği, eş-faydalanıcısı İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüdür. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, IPA-II Sivil Toplum Sektörünün lider kurumu olarak, projenin etkin bir biçimde uygulanması ve izlenmesine yönelik çalışmaları yürütmektedir. Proje 2023 yılı Ocak ayı ile 2025 yılı Eylül ayı arasında uygulanacaktır. Sivil Katılım Projesi, Türkiye’de demokratik yerel yönetişim için sivil katılımın ve gönüllülüğün güçlendirilmesini amaçlamaktadır.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: