SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI'NIN AMACI, ÖNEMi VE FAYDASI Nedir?
Yayınlanma :
23.09.2023 12:46
Güncelleme
: 23.09.2023 12:46
Sivil toplum örgütlerinin en önemli özellikleri. Kendi amacı ve değerlerine hizmetin haricinde hükümetten, kamu kuruluşlarımdan, siyasi partilerden bağımsız çalışmalarıdır, ticari amaç gözetmemeleri, kâr amacı gütmemeleri ve resmi kurum ve kuruluşlar ile vatandaş arsında köprü vazifesi görerek arabuluculuk yapmalarıdır. Her insan mutlaka en az bir sivil toplum kuruluşuna üye olması gerekiyor.
Benim Sivil toplum kuruluşları ile ilgili daha güzel düşüncelerim olduğunda ifade etmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşlarının en hoşuma giden tarafları insanları bir araya getirmesi, sevgi ve saygı çerçevesi kapsamında faaliyetlerde bulunması. Şuan Sadece STK’ların faaliyetleri konusunda düşünmenizi istiyorum.
STK’ların hangisi faydasız bir faaliyette bulunuyor? Hiç bir STK faydasız faaliyetlerde bulunmuyor değil mi? O halde neden kendimize uygun bir veya birkaç STK’ya üye olmuyoruz? Hadi durmayalım gidelim kendimize en faydalı en hoşunuza giden STK’ya üye olalım.
Kişi STK içindeki faaliyetlerle uğraştığı takdirde kendisini güçlü, faydalı ve huzurlu hissediyor. Hangi faaliyetlerle ilgili STK’lar var, aklıma gelenleri şöyle bir sıralayayım.
Sivil toplum kuruluşları arasındaki Benim favorilerim. 1. Atatürkçü düşünce derneği. 2. Kitap ile ilgili dernekler. 3. Çevreci dernekler. 4. Hayvan hakları dernekleri. 5. Hemşeri dernekleri. 6. iş veya iş adamları derneği. 7. Müzik ile ilgili dernekler. 8. Spor dernekleri 9. Motosiklet dernekleri 10. Deniz ve balık avı dernekleri. Her biri farklı güzel faaliyetlerde bulunan STK’lar. Güzel ve faydalı faaliyetler içinde bulunmanız dileğimle.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: