Nalan ŞAHBAZOĞLU

Nalan ŞAHBAZOĞLU

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU
nsahbazoglu@gmail.com

YENİ YIL, YENİ UMUTLAR

19 Aralık 2023 - 10:53


Acısıyla tatlısıyla hayatımızdan bir yıl daha geçti. Yeni umutlar ve yeni beklentilerle yeni bir yıla merhaba diyoruz. Dönüp baktığımızda geçen bir yıla, ne yaptık? Bir senenin muhasebesini çıkarıp önümüze koyalım, korkmayalım, cesaretle yüzleşelim 2023 deki kendimizle. Savaşlar, depremler, hastalık, acı, hüsran, ayrılık, kavuşma, sevinç, doğum, ölüm… bunlar yaşadıklarımız, kazananlar oldu, kaybedenler oldu. İyisiyle kötüsüyle, günahıyla sevabıyla, her şeye rağmen kaybettiklerimizden ders almalı, her başarısızlığımızı, bizi başarımıza ulaştıracak bir basamak olarak görmeliyiz. “Nasıl yapsak daha iyi olurdu? Nerede hata yaptık?” diye düşünüp, hatalarımızdan ders almalıyız; yoksa boşa yaşamış olmaz mıyız?
 Zaman hızla akıp geçiyor diyoruz, geçen zaman değil ömür aslında. Haftanın günleri, aylar, yıllar isimden ibaret aslında Ocak, Şubat, Pazartesi zaman koyulan birer işaret taşı, Yılbaşı, bayram gibi önemli günlerde zamana anlam yükleyen birer işaret taşı aslında. Önemli olan  bulunduğumuz anı değerli kılabilmek, verim alabilmek, ne kadar yaşarsak yaşayalım önemli olan hayatımızı boşa geçirmemek, bunun içinde  geçmişteki hatalarımıza çok fazla takılmayıp, yaşadıklarımızdan ders almak, geleceğe umutla bakmak gerekir. Asla umutsuzluğa kapılmayalım, bazen yolda yürürken görürüz, kaldırım taşlarının arasından uzanıp açan bir çiçek, bir kayanın üzerinden çıkan ağaç, yaşamak için nasıl bir mücadele vermiş ve hayat bulmuş. Bunlar aslında biz insanlara birer gösterge. Doğuştan kolları olmadığı halde yüzme şampiyonu olan yüzücü, engelli çocuğunu sırtında karda kışta okula götüren eli öpülesi annenin mücadelesi, bizlere hayat mücadelesinde güç vermeli, umut vermeli. Bizler her şeyi hayattan bekliyoruz peki biz hayata ne verdik? Mücadele, sabır, şükür en önemlisi hayata değer verdik mi?
Her gün güneş batıyor ve yeniden doğuyor, yeni umutlarla yeni bir gün başlıyor. Her karanlık gecenin bir sabahı, her kışın bir baharı var. Hüzünleri ferahlığa çeviren güce inan, umudunu asla kaybetme. Yunus Emre’nin dediği gibi: “Her dem yeniden doğarız, bizden kim usanası”
Yeni bir yıl başlıyor ve yeni umutları da beraberinde getiriyor. Sevdiklerimize vereceğimiz en büyük hediye sevgidir.  
Yeni yılın ülkemize  ve dünyaya  barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diler, 2024 yılının hayatımızın en güzel yıllarının başlangıcı olması dileğiyle  yeni yılınızı kutlar,  sevgilerimi sunarım…
Nalan ŞAHBAZOĞLU


               


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum