Serhat KORKMAZ

Serhat KORKMAZ

serhat@eforyonetim.com

SİTELERDE YÖNETİM PLANININ ÖNEMİ

21 Aralık 2023 - 15:11

Öncelikle herkese merhaba;
Zaman gerçekten çok hızlı geçiyor ve biz bu hızlı geçen zamanın kıymetini maalesef bilemiyoruz.
2023 yılının son yazısında aslında hep güzel şeyler yazmak umut dolu satırlar ile bu köşeyi doldurmak istiyor insan ama maalesef dünya genelindeki savaş çığırtkanlıkları, insanların birbirine olan tahammülsüz davranışlarının artması bu umudumuzu törpülüyor.
Tesis yönetiminde on birinci yıla girmek üzere olduğum bugüne kadar gerçekten çok geniş yelpazede kişiler ile tanıştım. Bir toplum bilimcisi değilim ama eminim olsaymışım daha fazla insanla etkileşim içinde bulunamazdım sanırım.
Gelelim tesis yönetimine bugün değinmek istediğim konu tesislerde yönetim planının önemi!
Yönetim planı klasik tabiri ile toplu yapının anayasasıdır. Peki, bu anayasa neden bu kadar önemli diye soracak olursanız, yönetim planına aykırı alacağınız her karar yaşadığınız herhangi bir olumsuzlukta karşınıza çıkacaktır. Örneğin günümüzde çok sık karşılaşılan bir sorun evcil hayvan beslemek konusudur. Neredeyse hepimizin evinde evcil hayvanımız vardır. Bu durum yönetim planında kısıtlandıysa kedi köpek gibi evcil hayvan beslenemez yazıldıysa yönetim planını değiştirmeden besleyemezsiniz. Bu nedenle ben tanıdıklarıma ev alırken özellikle yönetim planını mutlaka görmelerini tavsiye ediyorum. Yine yönetim planında ortak alanda eşya bırakılması durumunda yöneticiye yaptırım yetkisi verildiyse yönetici bunu uygulayabilir onun dışında uyarmaktan başka yetkisi yoktur. Tabi yönetim planlarında kanuna aykırı bir maddede olabilir işte o zaman kat mülkiyeti kanunu esas alınır. Yani yönetim planına tüm daireler sadece evlilere kiraya verile bilinir, daire 3 ile 5 te oturanlar her sene evleri değiştirecek gibi saçma sapan maddelerde uygulanamaz.
Son değinmek istediğim bir konuda bu ay yayın hayatına başlayan İZMİRTÜRK Life dergisindeki yazımda sektör ile ilgili STK’lara biraz yüklendiğim konusunda birkaç sitem aldım.
Bu konu ile ilgilide lütfen sitemlerinizde haklı çıkın sektör için mücadele veren emek harcayan bir insanı küstürüp her şeyden elini çektirerek sektöre nasıl bir katkı sağladığınızı çok merak ediyorum eminim diğer sektör temsilcilerimizde merak ediyordur.
2024 yılının bir önceki seneyi aratmamasını diliyor dünyamız ve özellikle ülkemiz için güzel ve aydınlık günler diliyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum