Yaprak TOYER

Yaprak TOYER

Ekran Bağımlılığı
yaprak.toyer@hotmail.com

Ekran Bağımlılığı

05 Ağustos 2023 - 15:39

Ekran Bağımlılığı

Son yıllarda ebeveynlerin en büyük şikayeti 'Ekran Bağımlılığı'. Teknolojinin zararlı kullanımının en önemli örneklerinden bir tanesi.

Ailelerin çocuklarına kolay yemek yedirmek, ev işlerini rahatça yapabilmek, arkadaşları ile kesintisiz sohbet etmek ve rahat alışveriş yapabilmeleri için kullandıkları kadim dostları renkli ekranlar (!) ve sonucunda iki kelimeyi bir araya getirmekte güçlük çeken, özgüven eksikliği yaşayan, odaklanma ve davranış problemleri ile başı dertte olan, çevresinde olup bitenden bir haber, iletişim başlatamayan çocuklar, gençler, yetişkinler...
Günümüz çocuklarının büyük bir oranı artık sokaklarda, bahçelerde akranları ile oynayıp sosyalleşmek yerine sandalye ve koltuk tepelerinde renkli ekranlar ile vakit geçirmekte. Kontrolsüzce video yayınları izlemekte, oyun oynamakta ve sosyal mecralarda hunharca gezinmekte. Bu aşırılıklar sonucunda ise ekran bağımlılığı açığa çıkmakta.
Çocuklarımızı ekran bağımlılığından korumak ve uzak tutmak için teknolojinin yararlı kullanımını öğrenmeli ve kontrolü elden bırakmamalı.
Unutmayın, çocuklar ailelerinden gördüklerini uygular ve davranışlarını taklit ederler. Bu nedenle öncelikle siz ebeveynler teknolojik aletlerle iletişiminizi gözden geçirin ve gereğinden fazla vakit ayırmayın...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum