Yaratıcı Yazar Olma Yolculuğu
Yayınlanma :
14.04.2025 11:28
Güncelleme
: 14.04.2025 11:28
Youtube birçok içerik barındırıyor. Eğer aradığınız konuya göz atarsanız birçok bilgi bulacağınıza eminim. Youtube’ da mercimek çorbasının nasıl yapıldığından tutun da teknoloji gelişmelere, oradan Antarktika hakkında bir videolara kadar her şeyi bulabilirsiniz. Her konuda bir paylaşım yapıldığına eminim. Önce Youtube’dan başlamanızı isteme nedenim ücretsiz olması ve kendinizi denemeniz için güzel bir fırsat sunması.
Ben yazar olmak için Youtube’da çok araştırma yaptım. Nasıl kitap yazılır? Yaratıcı yazarlık dersleri… M.E.B.’in ve diğer kişilerin yazarlık için oluşturduğu oynatma listeleri bana çok yardımcı oldu.
Yazmak için okumak gerekli. Ama sadece okumak yetmez. Yazar olmak için kesinlikle yazmalısınız. Bu kadar kolay. Ne yazacağınızı bilirseniz bunu yazıya dökmek kolaydır. İmla kurallarına dikkat etmeniz ve kendi üslubunuzla, özgün bir şekilde yazmanız yeterli. Ayrıca Youtube’da sadece yazarlık üzerine videolara bakmayın. Yazacağınız konu hakkında elbet bir video bulacaksınız. Orda anlatılanları yazın demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Bu sizin belki de çıkış noktanız olabilir diyorum. Youtube’dan bilgiye erişmek kolay olduğu için araştırmanıza Youtube’dan başlayabilirsiniz.
Sonra İstanbul İşletme Enstitüsü’nün Blog yazarlığı eğitimi ve senaryo yazarlığı eğitimi ücretsiz. Üstelik sertifika da veriyor. Bir sınava tabi tutuluyorsunuz ve sonra sertifikanızı alıyorsunuz. Orada da çok güzel bilgiler var. Yazarlıkla ilgilenen kişilerin okuması, izlemesi gereken içerikler söz konusu. Ayrıca Udemy’nin ücretsiz yazarlık kursu da var.
Ayrıca yazar olmak istiyorsanız Blog yazılarından da faydalanabilirsiniz. Birçok Blog yazarı bu konuya açıklık getirmek için uğraşmış. Siz de onlardan faydalanabilirsiniz. Google’a yazarlıkla ilgili Blog yazıları yazmanız yeterli.
Eğer herhangi bir şekilde yazamıyorsanız Dorothea Brande’nin kitabını okumanızı öneririm. Yazarlığın bir yetenek değil, bilinçaltının özgürleşmesi meselesi olduğunu anlatan güzel bir kitap. Birçok yazarın başucu kitabı olmalı bence. Yazarlığın sihirli bir tarafının olmadığını, bilinçaltını özgürleştirebilen herkesin yazar olma tohumunun olduğunu savunuyor. Her tarz yazarın yazmaya devam etmesini sağlayacak veya sizin yazarlık yeteneğinizi ortaya çıkarmanızı sağlayacak yöntemler mevcut bu kitapta. Eğer bu kitaptaki alıştırmaları yapmanıza rağmen yazı yazamıyorsanız bu istekten vazgeçmenizi öneririm. Çünkü burada tamamen yazarlığın matematiğinden bahsetmiş. Bu kitaptaki alıştırmaları uyguladığınız zaman, yazabilip yazamadığınız, iki kere iki dört eder demek kadar belirli bir şey olmaktadır. Hevesinizi kaçırmak istemem ama yazarlık yolunda ilerleyip ilerleyemeyeceğinizi de bilmek hakkınızdır diye düşünüyorum.
Yazarlık bir yetenek meselesi değildir. Sihirli formüllere ihtiyacınız yok. Tek ihtiyacınız olan bilinçaltınızdır. Bence en azından günlük tutabilen herkes yazar olabilir. Yazmak ve anlatmak çok eskilere dayanır. İnsanlar çok uzun zamandan anlatıyor ve yazıyor. Yazarlık tohumunuz içinizde. Belki de gözünüzün önündedir ama siz onu göremiyorsunuzdur. Dikkatli bakın. Size göz kırpıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: