Recep Çakılkaya

Recep Çakılkaya

rcmedyagroup@gmail.com

SEÇİMLERE AZ KALA ADAY SORUNSALI

08 Ocak 2024 - 16:15


Seçimlere 3 aydan az bir süre kaldı. Partilerin Adayları hala açıklanmadı.
Açıklanmamasından daha doğal ne olabilir ki? Yöntemi, usul ve esasları belli olmayan bir sistemde, Adayların açıklanmasını beklemek büyük bir hata olur.
CHP’nin çiçeği burnunda yeni Genel Başkanı, ‘’İzmir bizim amiral gemimiz. İnce eleyip sık dokuyacağız’’ açıklamasını yapmıştı.
Doğru bir tespit. Ancak, bizde de buna, ‘’Hazır yerin alıcısı çok olur’’ derler.
Sayın Özel, kurultayda, ön seçim olacak demiştiniz. Delegelerde bundan hareketle size oy verdi. Sonra bu kararınızdan vazgeçtiniz. 
Zaman varken, YSK’ya başvurmadınız. Sonra anket, eğilim yoklaması vb seçeneklerle ilerleyeceğinizi söylediniz.
Partinizin geçmişine baktığınızda anket işlerinin zararını en iyi görebilecek isimlerden biri aslında sizsiniz. Bu işlerin nasıl ilerlediğini yaşayarak öğrendiğinizi tahmin ediyorum. 
Zengin bir aday, anket firmasına bağış yapar. Sonra o kişi, halkta esamesi bile okunmazken bir bakmışsınız, 1. Sırada çıkavermiş.
İşte bu yüzden, size çağrımız; gelin partinize oy vermiş üyeleri de onure ederek, Çarşamba günü yapacağınız toplantıda, en azından aday yoklaması kararı alın ve yiğidin hakkını yiğide verin.
İzmir örgütünüz bunu ister, talep eder. 
Elçiye zeval olmaz.
Not: Eğer İzmir’de CHP Örgütü aday yoklaması veya ön seçim yaparsa, Musa Çam seçimi açık ara götürür. İkinci de yine örgütün yakından tanıdığı isim Tacettin Bayır olur.
Bu haftaki diğer yazımda görüşmek üzere…
Sağlıcakla kalın.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum