Tuna Büyükşahin

Tuna Büyükşahin

tunabuyuksahin@hotmail.com

STK DUAYENİ YOKUŞ'A VEDA.

08 Mayıs 2024 - 13:36

STK DUAYENİ YOKUŞ'A VEDA.
Tuna BÜYÜKŞAHİN...

" İzmirliler Federasyonu olağan genel kurulunda kalp krizi geçiren ve bir süredir tedavi altında olan İzmir Kent Federasyonu Başkanı Turgay Yokuş hayatını kaybetti..."

Her gün yazılı ve görsel medyada, sosyal medyada çokça okuyup duyduğumuz, asla alışmak duymak istemediğimiz haberlerden biri gibi değil mi? Oysa bu sabah gelen haber, yaşamını İzmir’e, İzmir’in çağdaş, yaşanabilir, dostluk kardeşlik barışın kenti olması için adamış, bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) duayeni Turgay Yokuş’ un veda haberiydi. Sıradan değil, beklenen ama sıra dışı olmasını istediğim bir haberdi.

Beklenende olsa, "her ölüm gençtir..." diyerek, dualarımızı eksik etmeden, ayağa kalkıp, o sakin, olgun, öğretici özellikleriyle "Nerede kalmıştık..." diyerek gelmesini beklediğimiz Turgay Yokuş, günler önce, başkanı olduğu STK toplantısında vedalaşmış, O vedalaştığını, bizler bize veda ettiğini bilmeden, bugün ne öğreneceğiz diye dinlerken susmuştu insan yüreği.

Hastane, doktor, tıbbın tüm imkânları, tanıyan tanımayanların iyi dilekleri duaları, "her faninin bir gün tadacağı ölümün" kaçınılmaz acı  gerçeği ile bir kez daha yüzleştirdi tüm sevdiklerini.

Turgay Yokuş, tüm tanıyanlar için özel bir insandı. Dinleyen, dinleten, öğreten ama karşısında ki kişinin,  yaşı eğitimi mesleği ne olursa olsun düşüncelerine değer veren, önemseyen "öğrendim" demekten mutlu olan bir arkadaş,  dost, kardeş, abiydi.

Gidenin ardından konuşmanın  yazmanın en zor olduğu bir gün ve an da, Turgay Yokuş kimdir? Sorusuna "O,  kirlenmiş siyaset ve medya dünyasında, insan ilişkilerinde bir rol model olarak hep aramızda yaşayacak, anıları ve öğrettikleri ile hep bizimle olacak bir insandı" diyebilmek acımızın büyüklüğünü anlatmaya yetmez. Mekânın cennet ruhun şad olsun Turgay başkan...



YORUMLAR

  • 0 Yorum