Gürol PARMAKSIZ

Gürol PARMAKSIZ

Tam Zamanı
gurolparmaksiz@hotmail.com

Can Dostlarımız köpeklerimiz. 

19 Temmuz 2023 - 09:59

Can Dostlarımız köpeklerimiz. 

Hepimiz kedileri köpekleri severiz ve bir veya daha fazla kedi köpek sahiplenir onları ailemizin bir ferdi gibi görüp mamalarından tutun bakımlarına kadar olması gereken tüm özeni gösteririz çünkü onları çok seviyoruz, fakat sokak köpekleri hakkında ne yapıyoruz ve bu sokak köpekleri neden başı boş vaziyette dolaşıyor neden barınakta değil.
Hayvanları çok seviyoruz tamam ama özellikle yaz bitiminde sahiller neden köpeklerle dolup taşıyor? Sebebini söyleyeyim, kızımız veya oğlumuz babasından karne hediyesi olarak köpek istiyor e haliyle baba evladını kırmayıp kayıt dışı yani çip takılmamış bir köpek alıyor ama o köpeği yaz başlangıcında aldıkları için villaları veya kiraladıkları yazlık evinin bahçesinde üç ay hiç problem olmadan beslediler onunla oynadılar sonra ne oldu .?


 
Hadi bakalım eylül ayı gelince gidecekleri apartmanda köpek bakmak yasak veya müsait değil. Bunu bile bile o köpeği sırf evladı o an mutlu olsun diye almışlardı ya ! nasıl olsa çip te yok peki şimdi ne olacak? Olacak olan açıkça belli hadi bakalım mahallede bir sokak köpeği daha oldu şimdi mutlu'musunuz? Neden belediyelerin o kadar çok kısırlaştırma çalışması yapmasına rağmen sokak köpeklerinin çoğalarak artmasının sebebi olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna önlem olarak çip takma işlemi tamam biraz etkili oldu ama kişiler üstüne kaydı olmayan kedi ve köpeklere'de çip takılsın madem ki Onları'da belediye tam manasıyla olması gereken gibi takip etsin yapılamayacak bir şey değil bu ayriyeten köpek barınak'larının büyütülüp kısırlaştırılan köpeklerin tekrar sokaklara salınmaması bence çare olacaktır. Hem sokaklar saldırgan köpeklerden arındırıldığı için güvenli hale gelecek hemde hiç bir köpek eziyet çekmemiş olacak. İşte insanın hayvanlara verdiği değer böyle olmalı diye düşünüyorum ve bu düşüncelerimi tüm belediyeler naçizane öneri olarak sunarım. Saygılarımla.

YORUMLAR

  • 0 Yorum