Gürol PARMAKSIZ

Gürol PARMAKSIZ

Tam Zamanı
gurolparmaksiz@hotmail.com

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI'NIN AMACI, ÖNEMi VE FAYDASI Nedir?

23 Eylül 2023 - 12:46

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI'NIN AMACI, ÖNEMi VE FAYDASI NEDİR?
Sivil toplum örgütlerinin en önemli özellikleri. Kendi amacı ve değerlerine hizmetin haricinde hükümetten, kamu kuruluşlarımdan, siyasi partilerden bağımsız çalışmalarıdır, ticari amaç gözetmemeleri, kâr amacı gütmemeleri ve resmi kurum ve kuruluşlar ile vatandaş arsında köprü vazifesi görerek arabuluculuk yapmalarıdır. Her insan mutlaka en az bir sivil toplum kuruluşuna üye olması gerekiyor.
Benim Sivil toplum kuruluşları ile ilgili daha güzel düşüncelerim olduğunda ifade etmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşlarının en hoşuma giden tarafları insanları bir araya getirmesi, sevgi ve saygı çerçevesi kapsamında faaliyetlerde bulunması. Şuan Sadece STK’ların faaliyetleri konusunda düşünmenizi istiyorum.
STK’ların hangisi faydasız bir faaliyette bulunuyor? Hiç bir STK faydasız faaliyetlerde bulunmuyor değil mi? O halde neden kendimize uygun bir veya birkaç STK’ya üye olmuyoruz? Hadi durmayalım gidelim kendimize en faydalı en hoşunuza giden STK’ya üye olalım.
Kişi STK içindeki faaliyetlerle uğraştığı takdirde kendisini güçlü, faydalı ve huzurlu hissediyor. Hangi faaliyetlerle ilgili STK’lar var, aklıma gelenleri şöyle bir sıralayayım.
Sivil toplum kuruluşları arasındaki Benim favorilerim. 1. Atatürkçü düşünce derneği. 2. Kitap ile ilgili dernekler. 3. Çevreci dernekler. 4. Hayvan hakları dernekleri. 5. Hemşeri dernekleri. 6. iş veya iş adamları derneği. 7. Müzik ile ilgili dernekler. 8. Spor dernekleri 9. Motosiklet dernekleri 10. Deniz ve balık avı dernekleri. Her biri farklı güzel faaliyetlerde bulunan STK’lar. Güzel ve faydalı faaliyetler içinde bulunmanız dileğimle.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum